Przepis na zupę jest bardzo prosty. Robi się niemal sama, ty musisz tylko przygotować warzywa i wrzucić je do garnka. Taka porcja witamin doda więcej energii niż kawa. Warto odżywić się po zimie.
Przepis na zupę wiosenną. Składniki:
- ulubione mięso do gotowania bulionu
- włoszczyzna
- cukinia
- mrożona fasolka zielona
- groszek
- ziemniaki
- olej lniany
- cebula
- ziele angielskie
- czubryca zielona
- liść laurowy
- kurkuma
- kozieradka
- kostka rosołowa do smaku
- sól, pieprz
Przepis na zupę wiosenną. Wykonanie:
- Mięso umyj i przygotuj do gotowania
- W garnku zagotuj 2 l wody, wrzuć mięso, liść laurowy, ziele angielskie, kozieradkę i włoszczyznę i przypaloną cebulę
- Gotuj ok. 3 godzin na średnim ogniu
- Po tym czasie wyjmij mięso, obierz i dodaj do zupy
- Dodaj fasolkę, pokrojoną w kostkę cukinię, groszek i pokrojone ziemniaki
- Gotuj ok 15 min, na koniec dodaj przyprawy, zioła i kostkę rosołową, zamieszaj do rozpuszczenia kostki, dodaj kilka kropel oleju lnianego
Zobacz także: Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewa oraz wzmacnia odporność
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl