Sznycle po bawarsku różnią się od schabowych dodatkiem chrzanu i musztardy. Należy je także smażyć na maśle. Zazwyczaj podaje się je z niemiecką sałatką ziemniaczaną - kartoffelsalat.
Czytaj także: Puszyste i delikatne naleśniki. Dodaj jeden składnik
Sznycel po bawarsku. Potrzebne składniki:
- 5 plastrów schabu
- łyżka chrzanu
- łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- mąka pszenna
- bułka tarta
- jajko
- kilka łyżek masła
Czytaj także: Walentynki tuż-tuż. Przepis na szwedzkie ciasto miłości
Sznycel po bawarsku. Sposób przygotowania:
- schab delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa
- chrzan dokładnie wymieszaj z musztardą
- każdy plaster schabu dokładnie przypraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj mieszanką musztardy i chrzanu
- każdy kawałek mięsa obtocz w mące, jajku i bułce tartej
- sznycle smaż na maśle aż panierka się zarumieni
Zobacz także: Prosty przepis na pyszne bułki. Przygotujesz je błyskawicznie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl