Frytki można smażyć, ale po co? Za dużo roboty! Mamy sposób na doskonałe frytki, które zrobisz o wiele szybciej niż klasyczne. No i przede wszystkim będą po prostu smaczniejsze. Do dzieła!
Przepis na pieczone frytki. Składniki:
- opakowanie frytek
- boczek
- ser cheddar
- pietruszka do posypania
Przepis na pieczone frytki. Wykonanie:
- Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni
- Frytki wysyp na folię aluminiową i piecz je przez 15 minut
- W tym czasie boczek pokrój w drobną kostkę, a ser zetrzyj na tarce
- Po 15 minutach pieczenia na frytki wsyp boczek i ser, zawiń folię aluminiową i piecz kolejne 15 minut w 220 stopniach z włączonym termoobiegiem
- Na koniec całość posyp posiekaną natką pietruszki
Czytaj także: Zapiekane naleśniki. Prosty pomysł na szybki obiad
Zobacz także: Nie wyrzucaj obierków z ziemniaków. Zobacz, co możesz z nich przygotować
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl