Skórka od banana może mieć wiele zastosowań. Wykorzystuje się ją m.in. jako nawóz do roślin. Przyspiesza również gojenie się ran. Okazuje się, że skórki od banana można również zjeść. Hitem TikToka jest przepis na wegański bekon.
Przepis na wegański bekon ze skórki od banana. Potrzebne składniki
- Dojrzałe skórki od banana
- 3 łyżki sosu sojowego
- łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- 1/2 łyżeczki czosnku
- olej do smażenia
Przepis na wegański bekon ze skórki od banana. Sposób przygotowania
- Skórki od banana dokładnie umyj
- Pozbądź się z wewnętrznej części skórki białych błonek najlepiej przy pomocy łyżki
- Przygotuj marynatę z sosu sojowego, cukru, wędzonej papryki i czosnku
- Wrzuć skórki do marynaty na co najmniej kilka minut
- Rozgrzej olej na patelni i smaż skórki z obydwu stron przez kilka minut
Czytaj także: Przepis na obiad za 5 zł. Tylko 4 składniki
Zobacz także: Banalny przepis na zupę ziemniaczaną. Zrobi ją także amator
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl