Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...

Uczestniczka MasterChefa zdradza przepis na mielone. Tą metodą zawsze wychodzą!

1

Tradycyjne mielone nie istnieją bez bułki, kajzerki i jajka. A można inaczej, o czym przekonuje Natalia Maszkowska - uczestniczka 7 edycji programu MasterChef. Jej przepis jest ekspresowy, zawiera więcej warzyw, niż w tradycyjnej recepturze i co najważniejsze - jest zdrowszy.

Uczestniczka MasterChefa zdradza przepis na mielone. Tą metodą zawsze wychodzą!
Natalia Maszkowska zdradziła swój sposób na kotlety mielone (Instagram)

Natalia Maszkowska jest z wykształcenia prawniczką, a z zamiłowania kucharką. Kocha gotować i podróżować. W 7 edycji MasterChefa jako pierwsza w historii programu otrzymała złoty fartuch za najlepsze dania castingowe ze wszystkich edycji programu.

Przewaga jej przepisu nad tradycyjną recepturą polega na tym, że te mielone są przygotowywane w piekarniku. Oczywiście wcześniej poszczególne składniki trafiają na patelnię, jednak przynajmniej samo mięso nie zostaje poddane obróbce termicznej w ten sposób.

Pamiętajmy, że kotlety mielone nie należą do dań dietetycznych. Jednak te pieczone są z pewnością lepszym wyborem od tradycyjnych, smażonych.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Kurczak orientalny

Kotlety mielone według Natalii Maszkowskiej - składniki:

  • 400g Mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 duża szalotka
  • 250g pieczarek
  • 150g mozzarelli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • Pieprz
  • Sól
  • Pęczek koperku
  • Słodka papryka w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • 70g masła

Kotlety mielone według Natalii Maszkowskiej - sposób przyrządzenia:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 185 stopni.
  • Szalotkę kroimy, podsmażamy na maśle. Paprykę kroimy w kostkę, kroimy koperek i pieczarki. Grzyby również podsmażamy na maśle
  • Bierzemy mięso mielone, dodajemy do niego paprykę, koperek i szalotkę. Całość posypujemy przyprawami: solą, pieprzem i słodką papryką.
  • Formujemy kotlety. Układamy na blaszce i tworzymy w nich wgłębienie, do którego wkładamy odrobinę masła a następnie pokrojone pieczarki.
  • Całość wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy startą mozzarellą

i gotowe! Takie mielone najlepiej będą Wam smakować w towarzystwie ziemniaczków oraz mizerii.

Trwa ładowanie wpisu:tiktok
Autor: EWS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Skandaliczna interwencja w Gdańsku. "Nie jestem zwykłym psem"
"Straszna tragedia". Szkoła żegna 14-letnią Natalię
Banan i kawałek taśmy klejącej. Kontrowersyjne dzieło sprzedane za miliony
Lewandowski nigdy nie był tak szczery. Otrzymał ważny telefon
Mieszkają w Polsce, a pracują w Niemczech. Opowiedzieli o zarobkach
Starych samochodów nie będzie można naprawić? Komisja Europejska wyjaśnia
To odróżnia Ronaldo od Messiego. Laureat Złotej Piłki wskazał szczegół
Robert Lewandowski idzie po Złotą Piłkę? Znany portal pokazał swój ranking
Białoruska propaganda straszy Polską. "Demony chcą przejąć Białoruś"
Świebodzin zdetronizowany. Nowy pomnik Jezusa będzie dużo wyższy
Pożar Biedronki. Sklep niemal doszczętnie spłonął
Groźna sytuacja na pokładzie samolotu. Ursula von der Leyen udzieliła pierwszej pomocy pasażerowi
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić