Nie chodzi o kaloryczność. Zaletą sosów i majonezów w butelkach jest to, że porcja, którą sobie serwujesz, jest o wiele mniejsza niż w przypadku produktów w słoikach. Dzięki temu, stosując te niezbyt zdrowe dodatki, pochłaniasz mniej kalorii - informuje "Daily Mail".
Różnice są ogromne. Naukowcy z Uniwersytetu w Gandawie w Belgii obserwowali w badaniu 300 osób. Okazało się, że podczas smażenia na maśle badani wykorzystywali o 5 gramów tłuszczu mniej, gdy ten był płynny. Największa różnica była jednak w stosowaniu majonezu i ketchupu, bo wyniosła aż o 10 gramów mniej, kiedy dodatki były w butelce.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.