Zupa jabłkowa. Choć z jednej strony brzmi dziwnie, z drugiej zaś to fajna, sycąca alternatywa dla klasycznego obiadu. No i nie będziesz chcieć później deseru, to akurat gwarantowane. A kalorie? Niewiele. Ani się obejrzysz, a już zniknie z talerza!
Zupa jabłkowa. Składniki:
- cztery średniej wielkości jabłka dowolnego gatunku
- szczypta cynamonu
- szczypta imbiru w proszku
- szczypta brązowego cukru
- kilka kropel soku z cytryny
- 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- opcjonalnie: pieczywo
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Zupa jabłkowa. Wykonanie:
- W pierwszej kolejności umyj, obierz i pokój wszystkie jabłka.
- Następnie wrzuć je do garnka i zalej wodą, tak by przykryć owoce.
- Ugotuj je, by były miękkie.
- Zblenduj je, dodaj naturalny jogurt, sok z cytryny i przyprawy, a potem całość jeszcze raz potraktuj blenderem.
- Jeśli chcesz, możesz podać zupę z pieczywem.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl