Zupa pomidorowa na soku pomidorowym to prawdziwy hit. Właśnie w taki sposób przygotowuje ją Magda Gessler. Jest idealna dla tych z was, którzy nie lubią spędzać długich godzin przy garnkach. A ten smak... Wyśmienity!
Zupa pomidorowa na soku pomidorowym. Składniki:
- 1 litr soku pomidorowego
- 1 l wody
- kostki rosołowe
- włoszczyzna
- cebula
- czosnek - 3 ząbki
- sól, pieprz
- świeże zioła- bazylia, tymianek, lubczyk
- śmietana
Zupa pomidorowa na soku pomidorowym. Wykonanie:
- Do gotującej się wody dodać zioła i przyprawy.
- Rozpuścić kostki rosołowe.
- Dodać pokrojoną włoszczyznę i przypaloną na gazie pokrojoną cebulę.
- Dodać posiekany czosnek.
- Wlać sok pomidorowy.
- Gotować na małym ogniu do momentu aż warzywa zmiękną.
- Zabielić śmietaną.
- Przed podaniem posypać świeżą natką albo bazylią.
Czytaj też: Przepis na najprostszą polską zupę - zalewajkę
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: