Magda Gessler nie spuszcza z tonu. Od 12 lat przeprowadza metamorfozy lokali gastronomicznych w ramach programu "Kuchenne rewolucje". Bez przerwy podróżuje po Polsce i z ochotą wykonuje swoją pracę. Ostatnio odwiedziła Białystok.
W centrum tego miasta spróbowała dań przygotowywanych przez Włoszkę. Posiłki przypadły jej do gustu. Szybko ustaliła również, dlaczego lokal nie cieszy się popularnością.
Gessler podkreślała w rozmowie z właścicielką Renatą, że zasługuje na cudowny lokal. Jednocześnie zaapelowała, by znalazła więcej czasu dla siebie.
Po takiej ciężkiej pracy i po tylu latach, przy takiej urodzie należy ci się wspaniałe szczęście i cudowna miłość, czego ci życzę z całego serca. Może z tym przesłaniem ta restauracja będzie miała inną energię. Jednak bez miłości nie sprzedaje się dobrze makaronu - zauważała Magda Gessler.
Gdy Renata usłyszała te słowa, udała się do kuchni i dała upust emocjom. Mówiła, że restauratorka ma rację - bez miłości nie zbuduje dobrego lokalu.
Powiedziała prawdę - wyjaśniała Renata.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Rewolucja w Białymstoku. "Jedna z najlepszych..."
Restauracja "Spaghetteria" zmieniła nazwę na "Trattoria Angelino Pasta Wino". Gdy Gessler odwiedziła ją po czterech tygodniach, nie kryła zachwytów.
Była to jedna z najlepszych kolacji w moim życiu - mówiła otwarcie.
Restauratorka zachwycała się między innymi zupą. - Ale czad! To jest jedna z najlepszych zup w Polsce. (...) Coś obłędnego. (...) Boże, żeby w Polsce była choć jedna tak dobra włoska restauracja, jak ta. Białystok wygrał. Renata jest geniuszem - oceniała Magda. - Coś wam powiem w sekrecie: tu jest najlepsza kuchnia włoska w Polsce dzięki miłości, pasji i dużej pracy - podsumowała gwiazda TVN.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.