Mateusz Gessler to słynny restaurator. Prowadzi cztery restauracje w Warszawie. Oprócz tego, bratanek Magdy Gessler zasłynął nie tylko swoją kuchnią, ale też rolą jurora w programie TVN "MasterChef Junior".
Nadszedł czas na zmiany w życiu Mateusza Gesslera. Biznesmen i restaurator niedługo pojawi się na antenie Polsatu jako prowadzący show "Hell's Kitchen". Jego kolejnym zajęciem będzie dbanie o nową restaurację.
Gessler otworzył nową restaurację w Szklarskiej Porębie. "Nowy, ekscytujący projekt przede mną! Tym razem wyjeżdżam poza Warszawę, w kierunku magicznych Gór Olbrzymich" - poinformował w sieci obserwatorów.
Lokal znajduje się w Mercure Hotel Szklarska Poręba. Bergo by Mateusz Gessler to, jak czytamy na Facebooku restauracji, "reDefinicja regionalnej kuchni".
Kuchnia czerpie z dobrodziejstw smaków natury, lasów i rzek. W menu dziczyzna, grzyby, owoce leśne i ryby, dzięki którym goście poczują moc natury również na talerzu - brzmi opis lokalu cytowany przez "Plejadę".
Kosmiczne ceny w nowej restauracji Mateusza Gesslera
Choć lokal kusi piękną okolicą, nie każdy będzie mógł pozwolić sobie na wizytę w Bergo by Mateusz Gessler. Ceny, które znajdziemy menu są astronomiczne. Za talerz rosołu serwowanego przez tamtejszego szefa kuchni można by ugotować cały garnek pysznego wywaru.
Rosół od Mateusza Gesslera kosztuje 36 złotych, jak podaje "Plejada". To, co go wyróżnia i może usprawiedliwiać wygórowaną cenę, to składniki. Zrobiony jest bowiem z perliczki, a do tego pływają w nim własnej roboty kluski kładzione.
Dania główne, które mogą zamówić goście Bergo również nie należą do najtańszych. Jak podaje "Plejada" zapłacimy za nie od 48-110 złotych. Poniżej szczegółowy cennik:
- Jesiotr pieczony w rosole z sosem cytrynowym – 86 zł
- Linguine z truflami – 68 zł
- Pierogi z jagnięciną w consomme – 48 zł
- Polędwica Maitre d'Hotel – 110 zł
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.