Filip Borowiak
Filip Borowiak| 
aktualizacja 

Rewolucja w "MasterChefie". Nowy juror zdradza, jak dogaduje się z Magdą Gessler

11

Zbliżająca się nowa edycja "MasterChefa" z pewnością zaskoczy widzów. Po raz pierwszy w historii show w składzie jury zabraknie bardzo lubianej przez widzów Anny Starmach. Jej miejsce zajął mistrz kuchni Przemysław Klima, a my zapytaliśmy go, jakim doświadczeniem jest dla niego nowa przygoda z telewizją. Zobaczcie nasz najnowszy materiał wideo.

Rewolucja w "MasterChefie". Nowy juror zdradza, jak dogaduje się z Magdą Gessler
Przemysław Klima o nowym jury w show TVN-u "MasterChef" (x-news.pl)

Wraz z naszą kamerą odwiedziliśmy plan nowej edycji "MasterChefa", którą będzie można oglądać na antenie TVN już we wrześniu. W nowym sezonie zobaczymy kilka zmian - największą z nich jest nowy skład jury.

W tym roku weterankę "MasterChefa" Annę Starmach zastąpił Przemysław Klima, szef kuchni i współwłaściciel restauracji "Bottiglieria 1881", która jako pierwsza w Polsce zdobyła dwie gwiazdki w przewodniku Michelin.

Zapytaliśmy więc Przemysława Klimę, jak zareagował na propozycję producentów "MasterChefa", by dołączyć do składu jury nowego sezonu "na pełen etat". Wcześniej występował w pojedynczych odcinkach poprzednich sezonów jako gość.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Przemek Klima zastąpił Anię Starmach w jury "MasterChefa". "Chcę, żeby nasi uczestnicy otwierali swoje restauracje"
Na pewno nie była to łatwa decyzja, żeby zdecydować się na przyjęcie tej propozycji. Pomyślałem sobie jednak, że jeśli ten program wyłoni osobę, która będzie mogła mieć własną restaurację i będzie kreować tę sztukę kulinarną u nas w Polsce, a ja będę miał możliwość pomóc wybrać tę osobę, to fajnie. Im więcej fajnych i dobrych kucharzy w tym kraju, tym lepiej dla nas - powiedział nam Klima.

A jak po pierwszych dniach zdjęciowych nowy juror dogadał się z kolegami ze składu sędziowskiego, czyli Michelem Moranem i Magdą Gessler?

Madzię znam wieki, Michela wiele lat. Myślę, że zgraliśmy się w fajne trio, mimo że każdy z nas jest inny, każdy robi coś innego. Każdy ma też inne poczucie humoru i temperament, więc fajnie się uzupełniamy. Jeśli chodzi o oceny dań uczestników, to wiadomo - mamy różne punkty widzenia i jest tak, że się nie zgadzamy, ale mamy jeden cel. (...) Co ciekawe, wiem, że uczestnicy na początku mieli obawy i mieli mnie za osobę bardzo ostrą, bezpośrednią, a ja taki nie do końca jestem. Podchodzę do gotowania bardzo poważnie, to moje życie. Jak ktoś szanuje produkt i gastronomię, to jest super. Jak ktoś tego nie robi, to wcale nie muszę być miły - dodał.

Zapytaliśmy również Przemka Klimę m.in. o to, jakim jest szefem dla pracowników swojej restauracji oraz jakie polskie danie w jego oczach jest najbardziej niedocenione. Odpowiedzi na te pytania również znajdziecie w naszym materiale wideo powyżej.

Trwa ładowanie wpisu:instagram

Zobaczcie też nasz ostatni wywiad z gwiazdą ze studia Wirtualnej Polski. Gościem odcinka była Viki Gabor. Piosenkarka opowiedziała nam m.in. o pracy nad swoim nowym albumem "Terminal 3", zdradziła też, jak reaguje na parodiujących ją twórców internetowych oraz czy planuje wyprowadzić się od rodziców:

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Viki Gabor: Powiększanie ust w wieku 16 lat? To absurd, że ludzie myślą, że mogłabym to zrobić
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić