Anna Korcz to bez wątpienia jedna z najbardziej rozpoznawalnych i lubianych polskich aktorek. Kobieta swój debiut aktorski miała w roku 1989, zaś w telewizji pojawiła się dopiero w roku 2002 w serialu "Na Wspólnej", gdzie gra Izabelę Brzozowską-Dudek.
W dzisiejszych czasach wiele osób stara się łapać kilka srok za ogon. I tak też postępuje aktorka. Nie jest tajemnicą, że od pewnego czasu poświęca swój wolny czas na biznes gastronomiczny. Prowadzi bowiem sklep internetowy "Zacisze Anny Korcz" oraz kawiarnię na warszawskim Mokotowie.
Catering Anny Korcz
W związku ze zbliżającymi się świętami Wielkanocnymi na fanpage "Zacisze Anny Krocz" na Facebooku udostępniono świąteczne menu. Wychodzi na to, że niestety, ale nie każdy jest w stanie pozwolić sobie na skorzystanie z takiej usługi.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Za 1 kg sałatki jarzynowej trzeba zapłacić 80 zł. Dodatkowo za litr staropolskiego żurku aktorka chce 70 zł, to o 20 zł mniej niż za krem z białych warzyw.
Za kilogram polędwiczek wieprzowych w boczku z sosem kurkowym od Anny Korcz trzeba zapłacić 250 zł. Zrazy wołowe w sosie własnym są jeszcze droższe - 350 zł za kilogram. Schab kosztuje 85 zł, ze śliwką bądź z morelą - 90 zł. Z kolei za pasztet z królika trzeba wydać 85 zł, tyle samo co za karkówkę.
W ofercie znajdzie się również coś dla fanów słodkości. Jednak ceny zwalają z nóg. Duży sernik z białą czekoladą i serkiem mascarpone kosztuje 190 zł. W takiej samej cenie jest baskijski. Z kolei za średni sernik trzeba dać 99 zł.
W ofercie jest także szarlotka. Za kilogramowe ciasto trzeba zapłacić 75 zł. Pascha z bakaliami jest po 80 zł, a brownie z wiśniami - 85 zł.
Czytaj także: Idealne ciasto na Wielkanoc. Oto Marysieńka
Czteroosobowa rodzina
"Fakt" postanowił wyliczyć, ile kosztować będzie catering Anny Korcz, jeżeli skorzysta z niego czteroosobowa rodzina.
"Dla każdego odrobinę żurku, do zapłaty już 70 zł. Na kilogramowy pasztet z żurawiną Kowalscy wydadzą 75 zł, a na pół kilo sałatki jarzynowej 40 zł. Kolejne 40 zł wyniesie pół kilo sałatki z brokułem i z jajkiem. Po dwa faszerowane jajka dla dzieci i rodziców - wychodzi kolejne 56 zł (7 zł/szt.) Dorzućmy po pół kilo zrazów i policzków wieprzowych w sosie pieczeniowym, mamy zawrotne 275 zł" - pisze gazeta.
Nie zapomina też o słodkości. Na średni sernik i szarlotkę (1 kg) rodzina wyda 165 zł. Tak więc za ciasta, mięso i przystawki wyszło łącznie 721 zł.