W lipcu 2021 r. Kuba Wojewódzki otworzył w Gdyni restaurację Niewinni Czarodzieje Trzy Zero. Jak już sama nazwa wskazuje, był to jego trzeci kulinarny projekt w Polsce.
Wojewódzki zapewniał po otwarciu, że jego restauracja ma serwować kuchnię prostą i smaczną, "z azjatyckim posmakiem i wegańskim akcentem.
Chcemy zaprosić gości do niebanalnego wnętrza, które obiecuje wysokie ceny, ale obietnicy nie dotrzymuje. Bo jesteśmy lokalem przystępnym. Dla wszystkich, którzy lubią przełamywanie schematów - argumentował.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
A jak jest w rzeczywistości? Na własne oczy postanowił sprawdzić to znany youtuber Dymitr Błaszczyk, który prowadzi bardzo popularny kanał "Sprawdzam Jak".
Biorąc pod uwagę przystawki, najtańsza pozycja kosztuje... 29 złotych i są to frytki z batata. Tanio nie jest, co możemy zauważyć także w daniach głównych restauracji. Aromatyczna kaczka kosztuje 69 zł. Tyle samo zapłacimy za Dorsza Tikka Masala.
Idźmy dalej. Za schab z kością z ziemniakami 55 zł. W tej samej cenie jest burger wołowy. Na zupę rybną albo bulion z kaczki trzeba u niego wydać 36 zł. Za pięć krewetek zapłacisz 49 zł.
Jestem wielkim fanem każdego dania pochodzącego z wody, choćby kalmarów. Pachną bardzo ładnie. Panierka ma dużo papryki słodkiej. Nie są takie jędrne, jak powinny być, a samej panierki jest zbyt dużo, przez co gubimy smak całego kalmara. Smak panierki przypomina trochę tę z KFC - ocenił Dymitr Błaszczyk.
Youtuber nie był także zachwycony burgerem. Narzekał na suche pieczywo oraz na małą ilość sosu. - Lekki zawód - skomentował. - Dla fana glutenu to był policzek - ocenił jakość podawanego chleba.
Jaka ocena dla Wojewódzkiego?
Niewinni Czarodzieje TrzyZero to autorski koncept Wojewódzkiego wzbogacony gastronomicznym doświadczeniem Dawida Kwidzińskiego. Youtuber nie był zachwycony daniami głównymi. Bardziej smakowały mu przystawki.
Nie było fajerwerków. Średnia krajowa, może kapkę wyżej. Ktoś ma duże plany, duże ambicje, ale na podstawach troszkę się wywala - dodał Błaszczyk.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.