Agnieszka Woźniak-Starak jest jedną z czołowych polskich prezenterek. Zaczynała w Telewizji Polskiej, ale już od 10 lat związana jest z telewizją TVN.
Niedawno jednak producenci śniadaniówki, w której pracuje dziennikarka - "Dzień dobry TVN" wpadli na ciekawy pomysł. W wiosennej odsłonie możemy zobaczyć prezenterów w kuchni. Do tej pory swoje specjały na żywo przygotowali m.in.: Anna Kalczyńska, Filip Chajzer czy Małgorzata Rozenek-Majdan.
Poradzi sobie?
Nie wszyscy są jednak zachwyceni takim pomysłem. Na przykład Agnieszka Woźniak-Starak sama przyznaje, że nie gotuje sobie, bo tego "nie znosi", a co w takim razie je? Zamawia catering dietetyczny!
Poszłam w moją babcię, która nienawidziła gotować. Musiała to robić całe życie i tego nie znosiła, a robiła to świetnie. Uwielbiałam wszystko, co ugotowała. Z kolei moja mama kocha gotować, robi to doskonale, ale nie przekazała tego swojej córce - powiedziała w rozmowie z "Plejadą".
Dziennikarka przyznała, że skoro nie gotuje, nie robi też zakupów, dlatego nie zna cen produktów. Jedyne produkty, których koszt zna to cytryny, banany i marchewki - kupuje je bowiem dla konia. Jeździectwo jest jej wielką pasją i również pomaga w utrzymaniu perfekcyjnej figury.
Catering pudełkowy to mój sposób na życie. Ktoś mnie ostatnio zapytał o ceny i właśnie z tego powodu średnio je znam, bo jedyne co kupuję, to cytryny, banany i marchewki dla konia. (...) Oszczędzam dużo czasu, bo jak dostaję dietę pod drzwi, to niespecjalnie dużo czasu spędzam na zakupach. Mogę go przeznaczyć na rzeczy, które naprawdę lubię - dodała.
Ale to nie wszystko. Dziennikarka podkreśliła, że podstawą jest zdrowe odżywianie.
Staram się, żeby ta dieta była zbilansowana. Dużo się ruszam, więc musi być odpowiednio kaloryczna i musi być dużo warzyw, bo to jest ważne - podkreśliła.
Karolina Sobocińska, dziennikarka o2.pl
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.