Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Materiał sponsorowany przez Hochland Polska | 

Hochland Polska z tytułem EKOinwestora 2024 i 4 medalami na Polskim Kongresie Serowarskim!

W dniach 6-8 listopada, w hotelu Arche w Nałęczowie, odbył się Polski Kongres Serowarski, w którym uczestniczyło ponad 250 przedstawicieli tego sektora. Poza cyklem paneli i debat dotyczących branży, przyznano tytuł "EKOinwestor w przemyśle spożywczym" oraz wręczono medale w plebiscytach "Good Cheese" i "Smakuje dzieciom". Tegorocznych zwycięzców poznaliśmy 7 listopada podczas uroczystej Gali. Nie zabrakło najwyższych wyróżnień dla firmy Hochland Polska i produktów z jej szerokiej oferty.

Hochland Polska z tytułem EKOinwestora 2024 i 4 medalami na Polskim Kongresie Serowarskim!
(materiały partnera)

Polski Kongres Serowarski to od lat jeden z najważniejszych branżowych eventów na temat techniki i technologii w przetwórstwie mleka. Podczas tegorocznej edycji Hochland Polska triumfował jako jedyna firma w konkursie "Ekoinwestor w przemyśle spożywczym 2024". Jego celem jest wyróżnianie zakładów produkcyjnych promujących technologie przyjazne dla środowiska i dbających o przyszłość kolejnych pokoleń. Konkurs odbywa się od 2016 roku pod przewodnictwem prof. Janusza Wojdalskiego. Nagrodę wręczała Aleksandra Wojnarowska. Uzyskana w tym roku przez Hochland Polska nagroda za poprawę efektywności energetycznej poprzez ograniczenie strat ciepła na infrastrukturze wodno-parowej to najlepszy dowód na to, że realizowane przez nas inwestycje z tego zakresu robione są bardzo dobrze – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska, który odebrał nagrodę podczas uroczystej Gali Polskiego Kongresu Serowarskiego w Nałęczowie.

(materiały partnera)

Z kolei plebiscyt "Good Cheese" odbywający się w ramach Polskiego Kongresu Serowarskiego to ogólnopolski konkurs dedykowany producentom, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Laureatem ZŁOTEGO MEDALU "Good Cheese" w kategorii ‘Debiuty’ został Almette z kolorowym pieprzem. W tym konkursie sery oceniają profesjonaliści: kucharze i szefowie kuchni, a ich ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Sędziowie pod uwagę biorą przede wszystkim walory smakowe, ale zwracają uwagę także wrażenia ogólne, jakie robią na nich zgłoszone produkty. Almette z kolorowym pieprzem to połączenie trzech rodzajów pieprzu, tworzących kompozycję łagodnych i ostrych nut smakowych. Jak każdy twarogowy serek Almette, wariant ten powstał z połączenia wysokiej jakości polskiego mleka oraz naturalnych składników i ma wyjątkowo lekką, puszystą konsystencję, która gwarantuje 100% przyjemności smaku. To właśnie te walory, czyli unikalne połączenie tradycyjnego składu z nieoczywistym smakiem, docenili sędziowie – mówi Jacek Wyrzykiewicz.

(materiały partnera)
Materiał sponsorowany przez Hochland Polska
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
KOMENTARZE WYŁĄCZONE
Sekcja komentarzy coraz częściej staje się celem farm trolli i polem do dezinformacji. Dlatego zdecydowaliśmy się wyłączyć możliwość komentowania pod tym artykułem.
Redakcja o2.pl
Wybrane dla Ciebie
Polak walczył po stronie Ukrainy. Co myśli o wojnie?
Kolejne sankcje dla Rosjan. Ofensywa dyplomatyczna Wielkiej Brytanii
Dodaj to do prania, a jeansy długo będą wyglądały jak nowe
Co było pierwsze: jajko czy kura? Naukowcy rozstrzygnęli odwieczną zagadkę
Tak skutecznie wyczyścisz komin przed zimą. Prosty trik
Negatywne wnioski po "Warszawa chroni". Rewolucja w systemie ostrzegania
Najnowsze odkrycie naukowców. Biegun północny przesuwa się w kierunku Rosji w nietypowym tempie
Rosja rozpoczyna produkcję schronów. Mają chronić przed promieniowaniem
Pierwszy taki atak na terytorium Rosji. "Został pomyślnie trafiony"
Przepis na idealne naleśniki. Dodaj to zamiast mleka
Ogromna awaria. Tysiące pasażerów utknęło na lotniskach
Wyprowadzasz psa na spacer? Możesz dostać nawet 500 zł mandatu
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić