To zabójstwo dla wirusów. Znacząco skraca czas infekcji

0

Badacze z Centrum Medycznego w Jerozolimie odkryli, że dzięki syropowi z czarnego bzu można skrócić czas trwania przeziębienia do zaledwie czterech dni. Syrop ten jest też źródłem licznych witamin i antyoksydantów. Zobacz, dlaczego warto go stosować.

To zabójstwo dla wirusów. Znacząco skraca czas infekcji
Syrop z czarnego bzu jest zabójczy dla wirusów. (Canva, Madeleine_Steinbach)

Domowy syrop z czarnego bzu to naturalny sposób na walkę z przeziębieniem oraz grypą. Warto sięgnąć po niego w momencie pojawienia się pierwszych objawów choroby, aby zapobiec jej rozwojowi. Jego skuteczność została potwierdzona naukowo. Badania Centrum Medycznego w Jerozolimie opublikowane w 2001 roku potwierdzają, że czarny bez może skrócić czas przeziębienia do czterech dni.

Masz syrop z czarnego bzu? Szybko go zażyj

Ważne jest jednak szybkie spożycie tego syropu. Aby preparat był skuteczny, istotnym jest, by przyjąć go w ciągu 48 godzin od zakażenia wirusem, czyli od momentu, gdy zaczynamy odczuwać pierwsze objawy choroby.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Czarny bez nie tylko w syropie. Baldachy w cieście naleśnikowym

Czarny bez skutecznie zwalcza stany zapalne i dzięki dużej ilości antyoksydantów chroni organizm przed wolnymi rodnikami, co zmniejsza ryzyko nowotworów. Ten preparat pomaga także na pospolite schorzenia. Syrop działa też przeciwgorączkowo, rozgrzewająco oraz udrażnia górne drogi oddechowe, pomagając przy bólu zatok.

Ponadto syrop z czarnego bzu wpływa także na kondycję naszej skóry, a także znacząco spowalnia procesy starzenia. Wspiera on także nasze serce, obniżając ryzyko miażdżycy. Jak przygotować taki eliksir?

Jak przygotować syrop z czarnego bzu?

Przepis jest bardzo prosty. Do garnka wrzuć szklankę świeżych, suszonych lub mrożonych owoców czarnego bzu. Dodaj dwie szklanki wody i dwie łyżki startego świeżego imbiru. Zagotuj miksturę, a następnie gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Po ostygnięciu przecedź przez gazę, dodaj szklankę naturalnego miodu i szklankę 40-procentowego alkoholu. Dokładnie wymieszaj i przelej eliksir do małych buteleczek.

Buteleczki można przechowywać na dwa sposoby. Możesz poddać je pasteryzacji lub składować w lodówce. Pij jedną łyżkę syropu kilka razy dziennie przez co najmniej pięć dni lub profilaktycznie jedną łyżkę dziennie.

Autor: ACG
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.
Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje się tutaj.

Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić