Przesolony sos? Tak można go uratować. Banalnie prosty trik

8

Nawet najlepszym zdarzają się kulinarne wpadki. Nierzadko dochodzi do tego, że sos jest za słony. Jeżeli tak się stanie, to trzeba zachować spokój i wykonać jedną sztuczkę. Jest banalna!

Przesolony sos? Tak można go uratować. Banalnie prosty trik
Zdjęcie ilustracyjne (Pixabay)

Czasem zdarzy się gorszy dzień albo po prostu zagapienie i sos wychodzi za słony. Wówczas mogą wkraść się nerwy, którym towarzyszą myśli, że jak najszybciej trzeba zabrać się za przygotowywanie nowego sosu.

Wcale nie jest to jedyne wyjście z takiej opresji. Wystarczy wdrożyć prostą sztuczkę, dzięki której można uratować przesolony sos.

Kulinarna sztuczka. Tak uratujesz przesolony sos!

Nie załamuj się, jeśli sos jest zbyt słony. Bardzo szybko możesz się uporać z tym problemem.

Wystarczy, że użyjesz torebki zwykłego ryżu. Wrzuć ją do garnka z gotującym się sosem.

Ryż znakomicie wchłonie nadmiar soli. Tym samym sos będzie uratowany. Nie stracisz pieniędzy i czasu na przygotowywanie nowego dodatku do potraw.

Zobacz także: Smacznego: przepis na Buddha bowl
Autor: MDO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić