Łatwy przepis na szarlotkę bez jajek. Sprawdzi się na co dzień i na Wielkanoc
Przepis na prostą szarlotkę z kaszy manny to świetne rozwiązanie na czas domowej kwarantanny. Składniki znajdą się w każdej kuchni, a przygotowanie zajmie chwilę. Tekst powstał w ramach akcji #Zostań w domu z o2.
W ostatnim czasie pandemia koronawirusa zmusiła nas do pozostania w domach. Gdy nie ma możliwości, by odwiedzić rodzinę ani udać się do sklepu, sprawdzają się najprostsze przepisy.
Domowa kwarantanna wymaga od nas większej kreatywności w kuchni. Zwłaszcza, że już niebawem Wielkanoc. Polecamy prosty przepis na szarlotkę bez jajek. Nie powinien przerazić nawet najbardziej opornych.
Niezwykły jarmark świąteczny. Mimo 30 st. C, cztery razy dziennie pada tu śnieg
Przepis na szarlotkę bez jajek. Potrzebne składniki
Przepis na szarlotkę bez jajek. Przygotowanie
- Suche składniki - mąkę, kaszę mannę, cukier i proszek do pieczenia - wymieszać w misce
- Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą, wsypać połowę suchych składników
- Wyłożyć starte jabłka
- Wysypać pozostałą część suchych składników
- Na powierzchni poukładać plasterki pokrojonego masła
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
- Piec godzinę
- Smacznego
Wielkanoc 2020 zbliża się wielkimi krokami. Zatroszczmy się o siebie i swoich bliskich i pozostańmy w domach. By umilić ten czas polecamy także przepis na domowy żurek i kruche ciasteczka.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Zapisz się na nasz specjalny newsletter o koronawirusie.