Ferrero po raz pierwszy w historii da szansę amatorom. Teraz mają szansę zostać zawodowym "znawcą sensorycznym" czekoladowych produktów. Jak donosi "La Repubblica," wiedza z zakresu dietetyki jest wręcz zbyteczna. Wystarczy umieć korzystać z komputera i nie mieć alergii na orzechy.
Do tej pory rola znawcy przypadała wyłącznie już zatrudnionym pracownikom. Teraz firma tworzy 60-osobowy zespół degustatorów-amatorów. Przejdą oni trzymiesięczne szkolenie obejmujące doskonalenie zmysłu węchu i poznawanie fachowego słownictwa. Kurs ma za zadanie wyłonić ostatecznie grupę 40 osób, podzielonych później na dwa zespoły.
Szczęśliwcy będą mieć nieliczne obowiązki. Głównym z nich będą wizyty w siedzibie firmy w miasteczku Alba w Piemoncie dwa razy na tydzień. Ogłoszenie nie stawia ograniczeń co do narodowości aplikujących - Polacy też mają szanse.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.