Ten przepis przyda się w czasie, gdy masz ochotę na łatwy deser. Bułeczki idealnie sprawdzą się także, jako słodka wersja śniadania lub przekąska. A więc do dzieła!
Cynamonowe bułeczki. Potrzebne składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100g masła
- 2 łyżeczki cynamonu
- 100g cukru
Cynamonowe bułeczki. Sposób przygotowania
- Masło rozpuść na małym ogniu
- W miseczce wymieszaj cukier i cynamon
- Rozwiń arkusz ciasta francuskiego
- Dokładnie i obficie posmaruj ciasto francuskie masłem
- Całość dokładnie posyp mieszanką cukru i cynamonu
- Zawiń ciasto "w ślimaka" wzdłuż dłuższej krawędzi
- Pokrój na plastry o szerokości ok. 1,5 cm
- Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. aż bułeczki będą złociste. Powinno to zająć ok. 20 minut
*Masz ochotę upiec pieczywo w domu? * Polecamy również przepis na klasyczne bułki pszenne, które zrobisz w godzinę.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Zapisz się na nasz specjalny newsletter o koronawirusie.