Przepis na mało kaloryczny deser lub słodkie śniadanie. Czekoladowe babeczki zrobisz w domu, nawet jeśli skończyła się mąka. Z zaledwie trzech składników (a nawet dwóch - możesz zrezygnować z kakao) w niecałą godzinę zrobisz przepyszne słodkości.
Przepis na czekoladowe babeczki. Potrzebne składniki:
- 9 bananów
- 1,5 szklanki dowolnego masła orzechowego (360 g)
- 0,5 szklanki kakao ( 60 g )
- Opcjonalnie: 1,5 szklanki rozmrożonych owoców (150 g)
Przepis na czekoladowe babeczki. Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza
- W misce zetrzyj umyte i obrane banany widelcem
- Dodaj masło orzechowe i ewentualnie owoce, mieszaj do połączenia składników
- Przelej ciasto do formy na muffiny, piecz przez 18-20 minut.
Pozwól babeczkom ostygnąć i gotowe! Przepis możesz dowolnie modyfikować, dodając owoce lub orzechy. Sprawdź inne nasze przepisy, np. na koktajl szarlotkowy, który zrobisz w 5 minut lub puszysty sernik bez sera.
Zobacz też: Brownie - gratka dla fanów czekolady
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.