Potrzebne składniki:
6 cienkich plastrów boczku
rucola lub pachnotka zwyczajna
ser żółty
jaja przepiórcze
mąka, bułka tarta i jako kurze
olej
sól pieprz do smaku
*Plan działania: * Na przeźroczystej folii układamy boczek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Z boku układamy liście pachnotki zwyczajnej. Jeśli nie dostaniemy jej w warzywniaku, można zastąpić rukolą. Następnie dokładamy tarty ser żółty i jaja przepiórcze. Zawijamy ciasno folie. Następnie ją zdejmujemy.
Aby przygotować panierkę potrzebujemy roztrzepane jajo, mąkę i bułkę tartą. Otaczamy nasze rulony i smażymy na głębokim tłuszczu. Gdy się zarumienią, odsączamy na papierowym ręczniczku. Kroimy na talarki. Jako dodatek można przygotować nasz ulubiony sos i zestaw surówek. Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.