Do przygotowania potrzebne będą: chleb (najlepiej na zakwasie), cebula dymka, ser (mogą być różne rodzaje – wedle uznania), czosnek, masło. Możesz urozmaicać przepis dowolnymi dodatkami - co (i ile) lubisz…pieczarki, boczek, pomidory, oliwki…
Siekamy drobno cebulę. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do masła. Mieszamy. Chleb kroimy w kratkę - pamiętaj, aby naciąć go tylko z góry! Nadziewamy pieczywo wcześniej przygotowanym masłem czosnkowym, serem i dodatkami. Posypujemy cebulą. Całość owijamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego (do 180 stopni) piekarnika na 15 minut. Po kwadransie wyciągamy chleb z foli i dopiekamy go jeszcze przez 10 minut. Ten dodatkowy czas sprawi, że skóra będzie chrupiąca, a ser obłędnie rozpuszczony. Gotową potrawę kroimy ostrym nożem. Znika ze stołu w kilka minut... Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.