Organizujesz przyjęcie dla dzieci? A może masz ochotę przygotować danie, które po prostu zaskoczy kreatywnością, również dorosłych gości? Ten przepis jest dla ciebie! Zobacz jak piękny, pełen barw i radości może być pomysł na coś słodkiego.
Do przygotowania domowych lizaków potrzebujemy:
biszkopt
białą czekoladę
barwniki spożywcze – kolory wg. uznania zielony, czerwony, niebieski – co nam w sercu gra!
kolorowe posypki – serduszka, gwiazdki, kuleczki
patyczki spożywcze na których umieścimy nasze lizaki
Składniki na krem:
125 g masła (w temperaturze pokojowej)
200 g cukru pudru
3 łyżki mleka
1 łyżeczka cukru waniliowego
Przygotowanie:
Ucieramy masło, cukier puder i mleko. Następnie rozdrabniamy biszkopt i łączymy z wcześniej przygotowana masą. Z przygotowanego ciasta toczymy kulki. Wbijamy w nie patyczki. Każdy lizak zatapiamy w czekoladzie wymieszanej z barwnikami. Obtaczamy w posypkach. Smacznego!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.