Od 23 lat listę dań na imprezę przygotowuje Wolfgang Puck. Szef kuchni austriackiego pochodzenia w tym roku stworzył menu zajmujące trzy strony formatu A4. Znalazły się tam m.in. koreański befsztyk tatarski na preparowanym ryżu, pieczony ziemniak z kawiorem, corn dogi z homara, tacosy z krewetkami czy lizaki w kształcie Oscarów o smaku karmelowego cappuccino. Tegoroczne dania łączyć mają luksusy prosto z Hollywood z bardziej swobodnym, imprezowym stylem - informuje "The Independent".
Desery podawane będą z czekoladowymi replikami Oscara. Dzięki temu każdy odejdzie w ten wieczór ze statuetką. Menu ma odzwierciedlać obecny trend małych talerzy, ale jednocześnie wpasować się w imprezowy charakter spotkania - po wielogodzinnym siedzeniu na gali wręczenia Oscarów wszyscy będą chcieli chodzić i rozmawiać, a nie siedzieć przed talerzami. "Swobodny luksus" to hasło przewodnie organizatorów.
*Tegoroczna gala odbędzie się 26 lutego. *Oscary zostaną wręczone już po raz 89.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.