W lodówce przechowujemy jajka i masło.Jaja wyeksponowane na sklepowych pólkach mogą wprowadzać klientów w błąd. Skoro tam leżą w temperaturze pokojowej, to dlaczego w domu nagle trzeba je chłodzić? Odpowiedź jest prosta. Jajka zaczynają się psuć w temperaturze wyższej niż 20 st.C. Hale supermarketów jej nie przekraczają, natomiast mieszkania najczęściej tak.
*Sosy, m. in. musztardę, keczup i majonez oraz dżemy i marmolady też powinny trafić do lodówki. *Ale tylko po otwarciu. Jeśli któryś z tych produktów nie został napoczęty, śmiało może leżeć w spiżarni. To samo dotyczy sosów do sałatek (dressingów) i olejów z orzechów.
*W temperaturze pokojowej przechowujemy masło orzechowe sos sojowy czy chleb. *Tych produktów nie ma sensu trzymać w chłodnym miejscu nawet po otwarciu.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.