Money.pl informuje, że lokal na terenie Browarów Warszawskich ruszy wiosną lub latem, a nie jak zapowiadano wcześniej, na przełomie września i października tego roku.
Co jeszcze wiemy o nowym biznesie napastnika Bayernu?
Restauracja zajmie całą Warzelnię, największy zachowany fragment dawnego kompleksu piwowarskiego. Inwestycja Lewego i jego wspólników - Jacka Trybuchowskiego, menedżera z branży gastronomicznej oraz Jerzego Krzanowskiego, jednego z najbogatszych Polaków - będzie miała ponad 1,3 tys. mkw.
Czytaj też:
Lokal będzie zajmował dwa poziomy. Na pierwszym znajdzie się restauracja i bar sportowy, na drugim mają być organizowane eventy prywatne i biznesowe.
Lokal ma serwować kuchnię europejsko-amerykańską. O menu zadba Tadeusz Müller, syn znanej restauratorki Magdy Gessler.
Rewitalizacją obiektów po starej warzelni zajmuje się Echo Investment. Firma informuje, że główne roboty budowlane zbliżają się do końca, a w październiku rozpoczną się prace wykończeniowe.
W restauracji znajdzie zatrudnienie około 70-100 osób. Rekrutacja rozpocznie się w grudniu lub na początku przyszłego roku.
Warszawski lokal to niejedyny biznes gastronomiczny Roberta Lewandowskiego.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.