Magda Gessler, czyli najpopularniejsza restauratorka w Polsce, ponownie wprowadza do swojej oferty świąteczne potrawy. Właścicielka kilku restauracji w Warszawie oferuje catering z restauracji/delikatesów "U Fukiera", dzięki któremu tuż przed świętami niektórzy z nas będą cieszyć się wolnym czasem, bez spędzania go na gotowaniu.
Świąteczny catering od Magdy Gessler jest z pewnością doskonale znany wiernym fanom restauratorki. Wybór jest naprawdę spory, bo znajdziemy tam zarówno kompot z suszu, wigilijne zupy, potrawy ze śledzi, sałatki i ryby.
Jedyny problem pojawia się jednak... przy cenie. Za sześć pierogów z kapustą i prawdziwkami trzeba zapłacić aż 51 złotych. Rok temu podczas świąt Bożego Narodzenia ta cena wynosiła 42 zł.
Inflacja uderzyła w knajpę Magdy Gessler
W porównaniu z poprzednim rokiem, "U Fukiera" podrożały także inne potrawy i napoje. Kompot wigilijny zdrożał z 40 zł do 55 zł za słój, a żur na prawdziwkach - z 50 zł do 55 zł.
Czytaj także: Karmiła dziecko piersią. Kamera nagrała oburzającą scenę
Śledź po kaszubsku od Magdy Gessler (300 g) kosztuje 53 zł, przed rokiem był wyceniony na 42 zł. Podobnie sprawa wygląda z ciastami. Sernik krakowski kosztuje obecnie 90 zł (rok temu 80 zł), jabłecznik z cynamonem 75 zł (wcześniej 65 zł), a piernik staropolski 90 zł.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.