Portal informuje, że wspomniany bufet jest zlokalizowany na parterze, niedaleko wejścia głównego, po prawej stronie. Przeznaczony został dla osób, które odwiedzają swoich bliskich chorych, leżących na oddziałach.
"Eska.pl" przyjrzała się ofercie proponowanej przez bufet. Zrobiła też liczne zdjęcia. Dziennikarze nie kryli zadziwienia cenami za gotowe dania w słoikach.
Sprawdzili ceny w szpitalnym bufecie. Te robią wrażenie
Ale na pierwszy strzał "Eska.pl" wzięła napoje. "Za espresso zapłacimy 6 zł, kawa czarna mała kosztować będzie 7 zł, a duża – 10. Do wyboru jest jeszcze: cappucino (8/10 zł), latte (9/11 zł), mocha (9/11 zł), czekolada (9/11 zł), a także herbata (7 zł)" - pisze portal.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
"Oprócz napojów znajdziemy tu również wyroby cukiernicze m.in. chałka (5,60 zł), świder drożdżowy z serem (5,10 zł), pączek z marmoladą (4,10 zł), drożdżówka z kruszonką (4,10 zł), drożdżówka z owocami (4,20 zł), babeczka z owocami (4,50 zł), kawałek tarty serowej (9 zł). Jedna porcja jabłecznika kosztuje natomiast 4,60 zł" - dodaje.
Z kolei za 4 złote można tu kupić: bawole oko, ptysia, rurkę z kremem, eklera, czy kulę rumową. Za czekoladową muffinkę obsługa życzy sobie 4,10 zł.
Oprócz wielu przekąsek, bufet zapewnia też gotowe dania w słoikach. Ceny za nie jednak robią wrażenie.
"Za słoik żurku zapłacimy 27 zł. Za kapuśniak – 24 zł. Pomidorowo-paprykowa zupa krem kosztuje 27 zł, A la Boeuf strogonow wieprzowy – 45 zł, grochowa z kiełbasą – 24 zł, ogórkowa – 24 zł, kapuśniak z młodej kapusty – 14 zł, pomidorowa z ryżem – 13 zł" - zaznacza "Eska.pl".