Magda Gessler to najsłynniejsza polska restauratorka. Chyba każdy kojarzy jej program "Kuchenne rewolucje". Telewizyjna gwiazda ma sieć restauracji, ale i delikatesy. "U Fukiera" można nabyć między innymi grzyby.
Ceny? Zwalają z nóg. Za żur na prawdziwkach (900 ml) trzeba zapłacić 47,62 zł. W składzie, poza borowikami, znajdziemy bulion wołowo-warzywny, żebra wędzone, zakwas domowy, śmietanę wiejską oraz majeranek.
Jeszcze więcej zapłacisz za cielęce pulpety w sosie z borowików. 900 ml kosztuje 57,14 zł. Taką samą cenę ma gulasz cielęcy z leśnymi grzybami.
Na tym oczywiście nie koniec. Uwagę przykuwa również cena borowików marynowanych. Słoiczek (350 ml) to wydatek na poziomie 36,19 zł.
Za kurki marynowane staropolskim sposobem zapłacisz 26,67 zł (350 ml). Marynowane maślaki i podgrzybki kosztują (22,86 zł), a opieńki - 20 zł.
Jeżeli chcesz uzyskać borowiki suszone od Magdy Gessler, to 25 g całych kapeluszy musisz zapłacić 27,62 zł. Krojone borowiki są tańsze, ich cena to "tylko" 18,10 zł (również 25 g).
Ekspertka komentuje ceny u Magdy Gessler
W rozmowie z "Faktem" do cen u Magdy Gessler odniosła się szefowa jednego z Kół Gospodyń Wiejskich. Anna Bukowiec z KGW Jaworznej podkreśliła, że jeżeli czegoś jest mało, to trzeba więcej płacić.
Słyszałam, że pudełeczko świeżych prawdziwków kosztuje w okolicy Starego Sącza aż 25 zł. Biorąc pod uwagę taką stawkę, jestem w stanie zrozumieć wysokie ceny marynowanych grzybów od Magdy Gessler - stwierdziła Bukowiec.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.