Międzynarodowa sieć restauracji Nusr-Et to synonim luksusu przeznaczonego dla najbogatszych. Lokale Nusreta Gökçe zlokalizowane są w najbardziej znanych miastach świata takich jak m.in. Dubaj, Londyn, czy Nowy Jork i przyciągają znane osobistości z całego świata.
Serwowane tam posiłki słyną z wysokiej jakości i astronomicznych cen. Za złotego burgera w restauracji Salt Bae trzeba zapłacić aż 100 funtów (ponad 540 zł), duża porcja steka w płatkach z 24-karatowego złota kosztuje aż 1450 funtów (niemal 8 tys. zł).
Nawet w tak wykwintnych lokalach nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem. Przekonał się o tym jeden z turystów, który odwiedził restaurację Nusr-Et w Istambule. Mężczyzna może mówić o sporym pechu. Nie dość, że podczas wizyty nie był obsługiwany przez samego Nusreta Gökçe to pracownik przybytku nie sprostał postawionemu mu zadaniu.
Po złożeniu zamówienia do stolika turysty podszedł pracownik restauracji. Nic dziwnego, że mężczyzna chwycił za telefon, aby nagrać proces krojenia zamówionego przez siebie mięsa. Jeszcze wtedy nie wiedział, że jego wideo zostanie obejrzane setki tysięcy razy.
Wideo udowodniło, że wpadki zdarzają się nawet w miejscach tak wybitnych jak Nusr-Et. Pracownik podczas krojenia mięsa zahaczył rękojeścią noża o stek, zrzucając go na ziemię. Pomimo incydentu kontynuował krojenie, a w tym czasie przechodzący obok kelner posprzątał z podłogi cały bałagan.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.