Karol Okrasa jest głową restauracji "Platter". Znajduje się ona w warszawskim hotelu Inter Continental. Wiadomo, ile trzeba zapłacić za obiad w tym lokalu.
Tanio bez wątpienia nie jest. Przystawki kosztują aż 58 zł. W menu pojawiły się takie pozycje jak między innymi tatar z tuńczyka, pieczony rostbef z musem z bakłażana, a także korzenny burak z serem pleśniowym, malinami i orzechami włoskim. Zupa (barszcz z kiszonych rydzy/pikantna ryba) to wydatek na poziomie 38 zł.
Danie główne kosztuje z kolei 91 zł. Kuszą takie pozycje jak chociażby:
- Burger z dojrzałej wołowiny, bułka maślana. Czerwona cebula, sałata rzymska, anchois
- Pierś perliczki, pappardelle z selera z truflą, krem z topinamburu, esencja z koguta
- Smażona młoda kapusta, sos szczawiowy, salsa orzechowa, miodowe pomidorki
- Ryba dnia
Nawet dodatki do najtańszych nie należą. 22 zł zapłacisz za:
- szpinak maślany z grzybami
- ziemniaczki z ogniska z majonezem z palonego siana
- podlaskie frytki
- chrupiące warzywa
Kolacja u Okrasy? Złapiesz się za głowę
Dania główne na kolację też kosztują krocie. Oto przykładowe pozycje zaprezentowane na stronie internetowej platter.pl:
- Gołąb w sianie (135 zł), foie gras, poziomka, palona marchew, sos wiśniowy
- Sola Dover w cydrze (195 zł), Palone masło z kaparami, chrust ziemniaczany
- Stek Rib Eye (64 zł/100gr), sałatka ziołowa, masło ziołowo – kaparowe, sos z czarnego czosnku
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.