Restauracja i cukiernia "Słodki Słony" Magdy Gessler przyjmuje zamówienia na ciasta i dania słone z oferty świątecznej. Zamówienia cateringu na święta można składać do 20 grudnia br.
Co słynna restauratorka proponuje w świątecznym menu? W ofercie znalazły się m.in. śledzie, barszcz czerwony, pierogi z kapustą i prawdziwkami, sałatka jarzynowa, makowiec, piernik i torty. Ile kosztuje barszcz wigilijny? Tanio nie jest. 60 zł zapłacimy za litr świątecznej zupy. Za 6 sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy 55 zł.
Czytaj także: Kradną masło na potęgę. Oto co zrobili sprzedawcy
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Za 1 litr bigosu z prawdziwkami zapłacimy 90 zł. Ryba po grecku o tej samej wadze 90 zł. Litr sałatki warzywnej kosztuje 65 zł. 0,5 litra śledzi kosztuje 70 zł.
Restauracja Magdy Gessler ma także bogatą ofertę, jeśli chodzi o ciasta. Te także do najtańszych nie należą. Najdroższe są torty: makowy i piernikowy. Za ten pierwszy o wadze ok. 2,5 kg zapłacimy 300 zł, drugi waży ok. 2 kg i kosztuje również 300 zł.
Pozostałe ciasta, jakie znalazły się w ofercie świątecznej to: placek drożdżowy - 60 zł, sernik świąteczny 95 zł, piernik świąteczny 95 zł, za kilogram makowca zapłacimy już 160 zł, a za roladę sezamowo-chałwową 150 zł.
Zamówienia przyjmujemy wyłącznie osobiście w lokalu przy ul. Mokotowskiej 45. Przy zamówieniu wymagana jest zaliczka gotówkowa w wysokości min. 50 proc. wartości zamówienia. W przypadku nieodebrania zamówienia zaliczka, jak i zamówienie przepadają. Przy zamówieniu tortów prosimy o płatność całości z góry - czytamy na stronie cukierni Słodki Słony.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.