Agnieszka znana lepiej jako @agatestuje w mediach społecznościowych, testuje jedzenie w różnych restauracjach w Polsce. Poleca też miejsca, które jej zdaniem warto odwiedzić. W ostatnim ze swoich nagrań recenzentka opowiedziała o swoich wrażeniach po odwiedzeniu nowej restauracji znanego restauratora i jurora polskiej edycji programu TVN "MasterChef Junior" Mateusza Gesslera.
Na początku nagrania tiktokerka zaznaczyła, że Mateusz i jego ekipa zadbali, aby wszystko tego wieczoru było idealnie. "Mam nadzieję, że utrzymają poziom" - dodała.
Nowa restauracja Mateusza Gesslera mieści się w Elektrowni Powiśle w Warszawie. "Jej wnętrza zachwycają" - podkreśla Aga w filmie.
Zjecie tam prawdopodobnie najlepsze risotto z truflami w Polsce, pyszny makaron i jeszcze lepszą polędwicę. Na przystawkę polecam tatar oraz śledź po warszawsku - słyszymy na nagraniu.
Na deser Aga zamówiła czekoladowy fondant, który także bardzo jej smakował.
Jak widzimy na filmie, wina w nowo otwartej restauracji Mateusza Gesslera kosztują od 100 zł do 6 tys. złotych.
Paragon na 569 złotych
Tiktokerka zamieściła w filmie także zdjęcie paragonu z restauracji Mateusza Gesslera. Za tatar z siekanej polędwicy wołowej Aga zapłaciła 50 zł. Śledź po warszawsku kosztował 30 zł. Polędwica wołowa to koszt 115 zł, do tego zamówiła także sałatkę zieloną za 15 zł.
Fondant czekoladowy z lodami kosztował 30 zł. Tyle samo kosztował sernik nowojorski. Za małą colę Aga zapłaciła 9 zł. Tiktokerka zamówiła do kolacji również butelkę wina za 130 zł. Za wszystkie dania i napoje tiktokerka dostała paragon za kwotę 569 zł.
Aga była zachwycona potrawami w restauracji popularnego restauratora. "Moja ocena to 11 na 10 punktów. Mega pysznie" - podkreśliła.
A waszym zdaniem ceny w nowym lokalu Mateusza Gesslera są wysokie, czy normalne?
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.