McDonald's wprowadza aktualizację swojej oferty burgerów. To wpłynie na wygląd kilku kultowych kanapek m.in. Big Maca, burgera McDouble, cheeseburgera, podwójnego cheeseburgera i hamburgera.
Nowy wygląd burgerów w McDonald's
Nowe burgery będą miały bardziej miękką bułkę, więcej topionego sera, więcej białej cebuli i więcej sosu Big Mac.
Firma przekazała w poniedziałek, że zmiany są dopiero testowane. Jako pierwsi mogli je zjeść mieszkańcy Australii, Kanady czy Belgii. Obecnie są wprowadzone także w kilku miastach w USA m.in. Los Angeles, Seattle, Portland, San Francisco, Sacramento, Phoenix, Las Vegas, Salt Lake City i Denver.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Pierwsze opinie z Australii i Kanady były "entuzjastyczne" w związku z czym, wkrótce nowe przepisy staną się standardem dla całej marki. Na początku 2024 roku nowe kanapki będą dostępne w całych Stanach Zjednoczonych. Przedstawiciel McDonald's potwierdził CNBC Make It, że ulepszeniom nie będą towarzyszyć żadne planowane podwyżki cen.
Odkryliśmy, że małe zmiany… dostosowanie ustawień grilla w celu lepszego smażenia przyczyniły się do dużej różnicy w uczynieniu naszych burgerów bardziej aromatycznymi niż kiedykolwiek – powiedział w komunikacie dyrektor McDonald's.
Nie są to jedyne zmiany w McDonald's. Na początku tego miesiąca zainicjowano restrukturyzację całej firmy. Jak donosi The Wall Street Journal zwolniono setki pracowników i obniżono pensje na niektórych stanowiskach. Strategia rozwoju firmy, realizowana od początku pandemii, zakłada przyspieszenie tempa otwarć restauracji i realizacji zamówień na dowóz.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.