Nusret Gökçe znany też jako Salt Bae to pochodzący z Turcji rzeźnik i kucharz, który w zawrotnym tempie zrobił karierę w sieci. Wszystko z powodu jego charakterystycznego sposobu podania przygotowanych wcześniej dań. Nusret podchodzi do gościa w ciemnych lenonkach i w specyficzny sposób soli mięso. Nagrania i zdjęcia Nusreta obiegły sieć, dzięki czego ludzie z całego świata zaczęli marzyć o zjedzeniu u znanego kucharza.
Nusret ma już swoje restauracje w Stambule, Ankarze, Dosze, Dubaju, Miami, Nowym Jorku i Dallas. Niedawno nowy lokal otworzył również w Londynie. Goście napłynęli do restauracji tłumnie, zwłaszcza, że w pierwszych dniach od otwarcia był tam sam Salt Bae. Jedna grupa znajomych, która wybrała się na kolację do nowego lokalu, gorzko tego pożałowała. Obiad dla 4 osób kosztował tam 1812 funtów!
Najdroższy był stek w płatkach z 24-karatowego złota, który jest sztandarowym daniem w restauracjach Nusreta na całym świecie. Wyniósł aż 630 funtów. Złoty burger z kolei kosztuje 100 funtów. Puszka Red Bulla to aż 12 funtów, zwykła Coca-Cola 9. Do tego doszła opłata za obsługę, która wyniosła aż 236 funtów. Ceny są zbyt wygórowane?