Wraz z początkiem roku w ofercie delikatesów "U Fukiera" pojawiły się pączki. Za te przysmaki od Magdy Gessler trzeba jednak zapłacić więcej niż rok temu.
1 lutego ceny miały zostać obniżone za sprawą decyzji rządu o obniżeniu VAT-u na wybrane produkty do 0 proc. Tymczasem, jak zauważa "Fakt", "U Fukiera" nic się nie zmieniło.
Oczywiście VAT to nie wszystko. Możliwe więc, że choć "U Fukiera" VAT obniżono, to cena pozostała niezmieniona, bo koszty produkcji poszły w górę - podkreśla tabloid.
A jednak! Jest taniej "U Fukiera"
Przedstawiciele dziennika kontaktowali się z pracownikami delikatesów, jednak nikt do sprawy się nie odniósł.
Tymczasem ceny "U Fukiera" jednak poszły w dół! "3 lutego pączek kosztuje 12,38 zł za sztukę, a faworki – 28,57 za opakowanie 20 dag" - relacjonuje "Fakt".
Czytaj także: Nowy pomysł Morawieckiego. Zajmiemy się polityką polarną
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.