Nusret Gökçe znany w mediach społecznościowych jako Salt Bae to pochodzący z Turcji rzeźnik, kucharz i właściciel sieci restauracji Nusr-Et specjalizującej się w serwowaniu steków i burgerów. Salt Bae jest właścicielem wielu luksusowych restauracji m.in. w Dubaju, Nowym Jorku, na Mykonos i w Londynie.
Niedawno otwarta restauracja Salt Bae w londyńskim Knightsbridge poszukuje szefa kuchni. Ogłoszenie o pracę w Nusr-Et opublikowano na stronie caterer.com. Lokal podkreśla, że wybrany kandydat "będzie pracował z najlepszymi składnikami z Wielkiej Brytanii i z zagranicy, w jednej z najsłynniejszych steakowni na świecie".
Niesamowita okazja dla doświadczonego szefa kuchni, by dołączyć do zespołu Nusret w nowej restauracji w Londynie! Będziesz odgrywać istotną rolę w dużym zespole i będziesz wspierać szefa kuchni podczas obsługi - czytamy w ogłoszeniu na stronie caterer.com.
Wiemy ile turecki rzeźnik płaci swoim pracownikom
W ogłoszeniu podkreślono, że zwycięski kandydat otrzyma konkurencyjne wynagrodzenie, a także doskonałe możliwości rozwoju globalnej kariery. O jakich pieniądzach mowa? Od 12 do 13,5 funtów (od 65 do 73 zł) za godzinę plus napiwki.
Porównując ceny dań w lokalach tureckiego rzeźnika aż ciężko uwierzyć, że kucharz ma zarabiać tylko 12 funtów, czyli tyle ile kosztuje porcja puree ziemniaczanego w lokalu.
Posiłki serwowane w lokalach Salt Bae słyną z bardzo wysokich cen. Za złotego burgera w restauracji Salt Bae trzeba zapłacić aż 100 funtów (ponad 540 zł), duża porcja steka w płatkach z 24-karatowego złota kosztuje aż 1450 funtów (niemal 8 tys. zł), za baklawę trzeba zapłacić aż 25 funtów (ok. 130 zł).
Przyszły kucharz będzie musiał pracować aż dwie godziny, by pozwolić sobie na zakup baklawy lub ponad 8 godzin, by zjeść złotego burgera w restauracji tureckiego rzeźnika.
"Jeśli jesteś szefem kuchni, który chce pracować w słynnym steakhouse, wyślij do nas swoje CV" - czytamy w ogłoszeniu.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.