Cateringi w ostatnich latach stały się coraz bardziej popularne. Nie tylko na co dzień, ale i od święta, bo nie wszyscy mają czas i umiejętności, by przygotować wigilijną kolację. Wraz z początkiem grudnia ruszyły zamówienia świątecznych dań. Ile kosztuje taka przyjemność w restauracji Magdy Gessler? Przejrzeliśmy cennik restauracji "AleGloria".
Na pierwszy rzut pierogi. Za wieloma daniami wigilijnymi możemy nie przepadać, ale pierogi lubią wszyscy. W restauracji Gessler mamy aż 13 pozycji do wyboru i większość z nich kosztuje 4 zł za porcję. Porcja w tym znaczeniu to sztuka, a zamówić możemy minimum 10. Czyli same 10 pierogów to 40 zł.
Wybór dań głównych jest naprawdę pokaźny - od cielęciny, gęsiny i sandacza po klasykę. Karp w sosie borowikowym to koszt 34 zł za porcję, która waży 200 g, a minimalne zamówienie to 3 porcje, więc karp to już minimum 102 zł. 250 ml barszczu to 12 zł, ale jak już mogliśmy zauważyć, jednej porcji nie zamówimy, czyli za barszcz zapłacić musimy min. 36 zł. Do barszczu potrzebne są uszka, te z kolei kosztują u znanej restauratorki 45 zł za 30 sztuk.
Czytaj także: 2000 zł za szczepienie. Seniorzy dostaną specjalne bony
Za sałatkę jarzynową zapłacimy 36 zł a za śledzia z cebulką 48 zł. Po kolacji pora też na coś słodkiego. Wegański makowiec na ok. 8 porcji to przyjemność warta 130 zł. Miodownik 100 zł, a piernik korzenny 80 zł.
Za skromną kolację wigilijną dla 2, może 3 osób zapłacimy 407 zł. A to zaledwie 10 pierogów, karp, barszcz z uszkami, sałatka jarzynowa, śledź i ciasto. Gdybyśmy chcieli iść w tradycyjne 12 potraw i urządzić kolację na większą liczbę gości... Trzeba by było słono zapłacić.
Opcję świąteczną można znaleźć też w innej restauracji Magdy Gessler, czyli "u Fukiera". Tu za wigilijny zestaw składający się z 9 pozycji (to kolacja dla dwóch osób) zapłacimy 456,30 zł. Do wyboru są również skromniejsze zestawy, których cena waha się wokół 300 zł.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.