Cenimy Twoją prywatność

Kliknij "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU", aby wyrazić zgodę na korzystanie w Internecie z technologii automatycznego gromadzenia i wykorzystywania danych oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Wirtualną Polskę, Zaufanych Partnerów IAB (880 partnerów) oraz pozostałych Zaufanych Partnerów (405 partnerów) a także udostępnienie przez nas ww. Zaufanym Partnerom przypisanych Ci identyfikatorów w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, które wskazujemy poniżej. Możesz również podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody Wirtualna Polska, Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy będą przetwarzać Twoje dane osobowe zbierane w Internecie (m.in. na serwisach partnerów e-commerce), w tym za pośrednictwem formularzy, takie jak: adresy IP, identyfikatory Twoich urządzeń i identyfikatory plików cookies oraz inne przypisane Ci identyfikatory i informacje o Twojej aktywności w Internecie. Dane te będą przetwarzane w celu: przechowywania informacji na urządzeniu lub dostępu do nich, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru reklam, tworzenia profili związanych z personalizacją reklam, wykorzystania profili do wyboru spersonalizowanych reklam, tworzenia profili z myślą o personalizacji treści, wykorzystywania profili w doborze spersonalizowanych treści, pomiaru wydajności reklam, pomiaru wydajności treści, poznawaniu odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł, opracowywania i ulepszania usług, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru treści.


W ramach funkcji i funkcji specjalnych Wirtualna Polska może podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Cele przetwarzania Twoich danych przez Zaufanych Partnerów IAB oraz pozostałych Zaufanych Partnerów są następujące:

  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru reklam
  3. Tworzenie profili w celu spersonalizowanych reklam
  4. Wykorzystanie profili do wyboru spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profili w celu personalizacji treści
  6. Wykorzystywanie profili w celu doboru spersonalizowanych treści
  7. Pomiar efektywności reklam
  8. Pomiar efektywności treści
  9. Rozumienie odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł
  10. Rozwój i ulepszanie usług
  11. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru treści
  12. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
  13. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści
  14. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich

W ramach funkcji i funkcji specjalnych nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy mogą podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Dla podjęcia powyższych działań nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy również potrzebują Twojej zgody, którą możesz udzielić poprzez kliknięcie w przycisk "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Cele przetwarzania Twoich danych bez konieczności uzyskania Twojej zgody w oparciu o uzasadniony interes Wirtualnej Polski, Zaufanych Partnerów IAB oraz możliwość sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu znajdziesz w ustawieniach zaawansowanych.


Cele, cele specjalne, funkcje i funkcje specjalne przetwarzania szczegółowo opisujemy w ustawieniach zaawansowanych.


Serwisy partnerów e-commerce, z których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody znajdziesz tutaj.


Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać wywołując ponownie okno z ustawieniami poprzez kliknięcie w link "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu.


Pamiętaj, że udzielając zgody Twoje dane będą mogły być przekazywane do naszych Zaufanych Partnerów z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.


Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia, przeniesienia przetwarzania danych, złożenia sprzeciwu, złożenia skargi do organu nadzorczego na zasadach określonych w polityce prywatności.


Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W celu zmiany ustawień prywatności możesz kliknąć w link Ustawienia zaawansowane lub "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu w ramach których będziesz mógł udzielić, odwołać zgodę lub w inny sposób zarządzać swoimi wyborami. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.

lekki deszcz
Warszawa
Bartosz Nowak | 

8 sztuczek, dzięki którym zamienisz się w szefa kuchni

7
1/8

Ogień oznacza smak

Ogień oznacza smak
(Pixabay.com)

Pieczenie rozpoczynaj od razu w bardzo gorącym piekarniku, mięso smaż na mocno rozgrzanej patelni, a warzywa grilluj - zamiast gotować. Dzięki temu wszystkie twoje potrawy zyskają głębię smaku. Wszystko za sprawą karmelizacji cukrów znajdujących się w zewnętrznej powłoce produktów.

2/8

Temperatura jest względna

Temperatura jest względna
(Pixabay.com)

Zaufaj swoim zmysłom, a nie technologii. Przepisy mogą podawać dokładną temperaturę pieczenia, ale twój piekarnik wcale nie musi mieć takiej, jak wskazuje pokrętło. To tylko wskazówka. Musisz pamiętać, że moment przygotowania dania zależy od wielu czynników, dlatego nie podążaj ślepo za przepisem, ale zdaj się na wzrok i zapach.

3/8

Szukaj kości

Szukaj kości
(Pixabay.com)

Mięso z kością zawsze będzie miało głębszy, bardziej interesujący smak niż filety, a ugotowany na nim bulion doda bogaty smak twoim zupom i sosom. Ta kość w T-Bone steku w końcu po coś tam jest.

4/8

Noże same się nie naostrzą

Noże same się nie naostrzą
(Pixabay.com)

Może wydawać się to oczywiste, ale wiele osób zapomina, że noże trzeba co jakiś czas ostrzyć. Jest to podstawowe narzędzie w kuchni, dlatego warto zainwestować w dobrą ostrzałkę, nauczyć się jej używać i korzystać z niej regularnie. Ostry nóż jest nie tylko bardziej bezpieczny w pewnej dłoni, ale też gotowanie staje się szybsze i łatwiejsze.

5/8

Przepis to tylko wskazówki

Przepis to tylko wskazówki
(Pixabay.com)

Nie bój się wprowadzać drobnych zmian do przepisów, z których korzystasz. Raz możesz zrobić zgodnie z zaleceniami, żeby poznać zakładany przez autora smak. Ale nic się nie stanie, jeśli z różnych powodów, zdrowotnych czy smakowych, będziesz chciał zamienić wołowinę na kurczaka albo pietruszkę na bazylię.

6/8

Cierpliwość jest cnotą

Cierpliwość jest cnotą
(Pixabay.com)

Cokolwiek wskazuje ci przepis, jeśli cebula nie skarmelizuje się w ciągu 5 minut, a risotto nie będzie gotowe po kwadransie, to musisz po prostu czekać. Dobre jedzenie potrzebuje czasu i nic na to nie poradzisz.

7/8

Próbuj

Próbuj
(iStock/g-stockstudio)

Dobry kucharz zawsze ma przy sobie łyżeczki, którymi próbuje poszczególne części składowe przyrządzanego dania. Przygotowywanie i podawanie jedzenia bez wcześniejszej degustacji to szaleństwo.

8/8

Nie przepraszaj

Nie przepraszaj
(Pixabay.com)

Nawet jeśli po drodze coś poszło nie po twojej myśli, to najprawdopodobniej i tak będziesz jedyną osobą przy stole, która to zauważy. Nie przyciągaj uwagi do niedoskonałości mówiąc, że coś ci nie wyszło. Tym bardziej, że wiele osób przymknie oko na drobne niedociągnięcia w zamian za darmowy obiad.

Wybrane dla Ciebie
Detektoryści w akcji. Znaleźli skarb z epoki brązu
Szli plażą. Nagle coś "zadzwoniło". Ten okaz ma prawie 3 tys. lat
Mateusz zginął w Belgii. Rodzina 30-latka przeżywa kolejną tragedię
Turystyczna sensacja. Na jeziorze pojawił się gigantyczny otwór
Trzęsienie ziemi w Bangkoku. Kobieta rodziła w trakcie wstrząsów
Filip zginął w wypadku w Chełmie. Szkoła: "Ogromna strata"
Pierwsza taka rakieta w Europie. Spectrum wystartowała z Norwegii
Niższe ceny kuszą. Polacy coraz częściej planują wakacje z wyprzedzeniem
Krokodyl zabił mężczyznę. Potem dryfował z jego ciałem
Uzbek jechał polskim dostawczakiem. Szokujące, co znaleźli Francuzi
Koszmar na Podhalu. Piotr W. zabił 14-letniego syna. Nowy fakty
Tak Rosjanie chronią czołgi przed dronami. "Grill"
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić