Znana restauratorka otworzyła sklep internetowy z potrawami z jednej ze swoich restauracji. W "Delikatesach u Fukiera" kupić można dania obiadowe, wędliny, sery oraz przetwory. Potrawy są zamknięte w wygodnych do transportu słoikach.
Magda Gessler otworzyła restaurację w Internecie. Sprzedaje potrawy w słoikach
Warszawska restauracja "U Fukiera" to jedno z najstarszych miejsc należących do Magdy Gessler. Można w nim spróbować tradycyjnych, polskich dań z najwyższej jakości składników. Mimo że ceny w restauracji są stosunkowo wysokie, to nigdy nie brakowało w niej klientów, a stoliki niejednokrotnie trzeba było rezerwować z dużym wyprzedzeniem.
W związku z obostrzeniami sanitarnymi wprowadzonymi z powodu pandemii koronawirusa, restauracja została jednak zmuszona do ograniczenia swojej działalności. Magda Gessler zdecydowała, że w takim razie jadłodajnia będzie sprzedawać posiłki na wynos. Tak powstał sklep internetowy "Delikatesy u Fukiera".
Dostawa produktów Magdy Gessler obejmuje całą Polskę. W przypadku Warszawy, możliwy jest ich darmowy odbiór osobisty w restauracji "U Fukiera" na starym mieście. W przypadku wysyłki kosztującej 25 złotych, dostawa potrwa 3 dni.
W pozostałych częściach kraju, dostawę obsługuje firma kurierska. Tutaj dostawa potrwa jeden dzień dłużej. Wysyłka jest realizowana od poniedziałku do czwartku.
Czytaj także: Wielka afera z Gessler w roli głównej. Gwiazda TVN mówi o skandalu i koszmarze
Delikatesy internetowe Magdy Gessler. Ile kosztują dania?
Za słoik gołąbków Magdy Gessler o pojemności 900 ml zapłacić trzeba aż 60 złotych. Tyle samo kosztują pulpety cielęce, bigos oraz gulasz. Ostra musztarda to wydatek rzędu 15 złotych za 235-mililitrowy słoiczek, zaś 250 gramów koziego sera kosztuje 45 złotych.
W sklepie internetowym kupić można także różnego rodzaju przetwory. Słoik marynowanej papryki (550 ml) kosztuje 19 złotych. Za ogórki kiszone zapłacić trzeba prawie 20 złotych, podobnie jak za kapustę kiszoną.
Wśród polecanych produktów Magdy Gessler znajdują się także wędliny i przetwory mięsne. Pół kilograma baleronu kosztuje prawie 26 złotych. Podobnej objętości foremka pasztetu to już z kolei wydatek rzędu 75 złotych.
Ceny w internetowych delikatesach Magdy Gessler są dosyć wygórowane. Jak zapewnia jednak restauratorka na swojej stronie, dania są warte swojej ceny. Wszystkie posiłki mają być bowiem przygotowywane z naturalnych składników.
Czytaj także: Magda Gessler naprawdę to zrobiła. Zdjęcie obiegło sieć
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.