Choć w dobie koronawirusa unikamy podróży lotniczych, warto znać trik, które może przydać się nam podczas najbliższej podróży samolotem. Pochodząca z Utah stewardesa zamieściła w mediach społecznościowych film, na którym mówi o tym, czego należy wystrzegać się podczas dalekich wypraw. Dla wielu osób może być to zaskoczeniem.
Czytaj także: Latanie nie musi być traumą. Dzięki tym trikom
Tego unikaj na pokładzie samolotu. "Absolutnie obrzydliwe"
Według Kat Kamalani, należy za wszelką cenę unikać picia w samolocie kawy i herbaty. Problemem ma być gorąca woda, służąca do zaparzania napojów. Nalewana jest ze zbiorników, które nigdy nie widziały szczotki ani detergentu.
Zasada numer jeden – nigdy nie spożywaj płynów, który nie są zamknięte w puszce bądź butelce – mówi na nagraniu stewardesa.
Kamalani twierdzi, że obsługa samolotu rzadko sama spożywa gorące napoje. Powodem mają być właśnie zbiorniki na wodę. Podkreśliła, że woda na kawę czy herbatę pochodzi właśnie stamtąd.
To absolutnie obrzydliwe – oceniła.
Stewardesa pokazuje następnie na nagraniu pokładowy ekspresy do kawy. Mówi, że on również nie jest regularnie dezynfekowany. W tym przypadku wyjątkiem mają być części, które czasem się psują.
Cała maszyna nigdy nie jest czyszczona, a poza tym znajduje się tuż przy toaletach – podkreśliła stewardesa.
Kat Kamalani podzieliła się także wskazówką dla młodych matek, które chcą na pokładzie samolotu przygotować mleko modyfikowane dla swoich dzieci. Zasugerowała, że powinny poprosić o wodę butelkowaną, a następnie o kubek gorącej wody. W ten sposób, po rozpuszczeniu mleka w zimnej wodzie, można podgrzać je w kubku z wrzątkiem.
Czytaj także: Czego linie lotnicze nam nie mówią?
Kawa i herbata w samolocie. Internauci krytykują nagranie
Internauci skrytykowali nagranie zamieszczone przez stewardesę w mediach społecznościowych. Część z nich uważa, że przecież po to właśnie gotuje się wodę, aby zabić większość zarazków. Poza tym, linie lotnicze mogłyby po prostu wyczyścić zbiorniki.
Dlaczego więc po prostu tego nie zrobicie? – zapytał jeden z internautów.
Część osób pracujących w przemyśle lotniczym zauważyła, że problem nie dotyczy wszystkich linii. Niektórzy internauci stwierdzili, że regularnie przeprowadzali oni kontrolę i dezynfekcje zbiorników wodnych w samolotach. W związku z tym, nie należy się obawiać gorących napojów na pokładzie.
Obejrzyj także: Latać po świecie i jeszcze na tym zarabiać? Zobacz, na jaką pensję może liczyć obsługa samolotu
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.