Przygotowanie pizzy na chlebie tostowym zajmie ci zaledwie kilka minut. Pizzę smaży się na patelni, dlatego nie musisz mieć nawet piekarnika. Ekspresowa pizza to świetna propozycja na pyszne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Ta pizza na pewno ci się nie znudzi, gdyż za każdym razem do bazy z tostów i jajek możesz dodawać inne dodatki.
Czytaj także: Puszysty omlet japoński. Tylko jeden składnik
Przepis na pizzę na chlebie tostowym. Potrzebne składniki:
- 3 kromki chleba tostowego
- 2 jajka
- ser w kawałku
- ulubione przyprawy np. oregano, bazylia
- ulubione dodatki do pizzy np. papryka, salami, cebula, pomidory
- odrobina oleju
Przepis na pizzę na chlebie tostowym. Sposób przygotowania:
- chleb tostowy pokrój na mniejsze części
- ułóż chleb tak, by zakrywał dno patelni
- chlebek podsmaż na oliwie z obu stron, tak by był chrupiący
- w misce rozbij jajka i wylej je na chleb tostowy
- smaż tosty w jajku na najmniejszym ogniu, a w międzyczasie posyp ulubionymi przyprawami i serem startym na dużych oczkach na tarce
- na ser układaj ulubione dodatki np. paprykę, pomidor, papryczkę chili
- smaż pizzę pod przykrywką przez kolejne kilka minut na małym ogniu
- kiedy ser będzie roztopiony a warzywa miękkie pizza jest gotowa do jedzenia
- pizzę na chlebie tostowym możesz serwować z ulubionym sosem lub ketchupem
Zobacz także: Pizza z kalafiora
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl