W związku z przymusowym pobytem w domach ograniczyliśmy wyjścia do minimum. Zamiast regularnie uzupełniać braki w lodówce, wolimy odwiedzać sklepy spożywcze rzadziej, ale zakupując więcej produktów. Makaron z jajkiem to potrwa, która uratuje nas, kiedy kuchnia świeci pustkami lub akurat nie mamy możliwości wyjścia po zakupy.
Makaron z jajkiem. Poprzednie składniki
- odrobina masła lub oleju
- ugotowany makaron
- jedno lub dwa surowe jajka
Makaron z jajkiem. Sposób przygotowania
- Rozgrzej patelnię, a następnie rozpuść olej lub masło. Po rozprowadzeniu po całej patelni dodajmy ugotowany makaron.
- Rozbij jajka, dodaj je do makaronu, a całość starannie wymieszaj.
- Potrawa stanie się gotowa do spożycia, kiedy jajko będzie w całości ścięte.
- Jeśli mamy ochotę, możemy na koniec dodać do gotowej potrawy odrobinę sera żółtego, przyprawy albo drobno pokrojone i podsmażone kawałki szynki.
Przeczytaj także: Łatwy przepis na chleb bananowy. Na przygotowanie wystarczy 15 minut
Makaron z jajkiem możemy podawać jako osobne danie, z surówką lub ziemniakami. Najlepiej sprawdzi się na obiad lub kolację.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.