35-letni były lekkoatleta, znany z drugiego najszybszego wyniku w historii biegów na 100 m (9,69 s) i 200 m (19,26 s) osiągniętego na Igrzyskach Olimpijskich w 2012 roku, otworzył winiarnię i steakhouse o nazwie Butcher’s Barrel. Lokal serwuje nie tylko steki i wina, ale także specjały kuchni karaibskiej, w tym tradycyjne dania jamajskie.
Czytaj więcej: Ogromne problemy FAME MMA. "Jest bardzo blisko końca"
Wyniki Yohana Blake'a z 2012 roku są imponujące. 35-latek w karierze przegrywał ze swoim fenomenalnym rodakiem - Usainem Boltem, uznawanym za najszybszego człowieka na świecie z rekordem na 100 metrów - 9,58 s i na 200 metrów - 19,19 s. Takie czasy osiągnął w 2009 roku i do tej pory nikt nie jest w stanie ich przebić. Blake w szczycie swojej kariery na igrzyskach w Londynie zdobył dwa srebrne medale w biegach na 100 i 200 metrów. Ustąpił tylko wspomnianemu Boltowi. W sztafecie zdobyli złoto.
Blake wyznał w rozmowie z portalem "News Miami", że zawsze pragnął mieć własną restaurację, gdzie mógłby cieszyć się dobrym jedzeniem w towarzystwie zadowolonych gości. Zamiast kontynuować karierę w sporcie jako komentator, co wielu mu sugerowało, zdecydował się na nowe wyzwanie poza lekkoatletyką.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Restauracja oferuje różnorodne potrawy, aby zaspokoić gusta wszystkich klientów. W menu znajdują się między innymi kotlety jagnięce z hummusem z czerwonej papryki i chlebem pita, "Rasta Pasta" z krewetkami i sosem śmietanowym oraz typowe jamajskie smakołyki, takie jak jerk chicken z wołowiną, smażonymi bananami, ryżem i fasolą.
Czytaj więcej: Harris czy Trump? Gwiazdor NBA nie ma wątpliwości
Zdobywca trzech medali na igrzyskach olimpijskich w Londynie w 2012 roku – złota w sztafecie 4x100 m i dwóch sreber na dystansach 100 i 200 m – podkreśla, że uwielbia to, co robi. Atmosfera w Butcher’s Barrel jest spokojna i przyjazna, a miejsce przyciąga zarówno miłośników wykwintnych steków i win, jak i tych poszukujących karaibskich smaków.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.