Ile powinny kosztować gofry w wakacje? Ceny są różne. Zwykle za gofra z cukrem pudrem zapłacimy około 8 - 8,50 zł. Przedsiębiorcy sprzedają takiego wafla jako podstawowy wariant przekąski. Więcej trzeba zapłacić np. za gofry z polewą czy owocami.
Czytaj także: Ratownikowi puściły nerwy. "Co za dzban"
Jeden z lokali gastronomicznych na Helu postanowił jednak znacznie wzbogacić się na dodatkach. Za posypkę z cukru pudru trzeba zapłacić 2 zł. Za bitą śmietanę trzeba zapłacić kolejne 6 zł. Za gofra z polewą i owocami wyjdzie nam prawie 20 zł.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Nasza czytelniczka uważa, że cenę mogłaby znieść, gdyby gofry były wysokiej jakości. Dostała jednak niedopieczonego zakalca.
Jakość gofrów pozostawiała wiele do życzenia
Ciasto było blade. Gofr nie nadawał się do zjedzenia. Całość miękka, robiły go jakieś studentki. Bardzo żałowałam tego zakupu - mówi nam oburzona turystka.
Kobieta dodaje, że do zamówienia dodała loda a sprzedawca nabił jej na paragonie tylko ten produkt. Rachunek wygląda zatem, jakby za małego loda włoskiego płaciło się 30 zł.
Obsługa była straszna. Młode dziewczyny wyglądały tak, jakby przyszły do pracy za karę. Nie tylko ja narzekałam na jakość tego jedzenia. Można powiedzieć, że widziałam, za co płacę. Ok, cenę mogłam jeszcze przełknąć, ale już tak niskiej jakości wafla się nie spodziewałam - dodaje turystka.
Kobieta zauważa, że z tak fatalną jakością drogiego produktu nie spotkała się już dawno. Dodaje, że szybko nie kupi jedzenia na Półwyspie Helskim.