Po świętach Bożego Narodzenia czeka nas kilka dni wytchnienia przed przystąpieniem do kolejnych, tym razem noworocznych przygotowań. To już ostatni dzwonek, żeby zorganizować sobie miejsce na spędzenie sylwestrowej nocy.
Większość lokali organizujących szampańską zabawę zamknęła już rezerwacje. Atrakcyjnej miejscówki oferującej przyjęcie w przystępnej cenie nie będzie teraz łatwo znaleźć. Wiele osób straciło już nadzieję.
Pomocną dłoń do spóźnialskich wyciągnęła Magda Gessler. Jej restauracyjna perełka "U Fukiera" nadal przyjmuje zapisy na sylwestrową kolację. Menu brzmi bardzo zachęcająco, lecz wygląda na to, że stworzono je tylko dla "wybranych". Cena bowiem wyklucza udział "przeciętnych Kowalskich".
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Sylwestrowa oferta "U Fukiera" została stworzona w dwóch wariantach - mięsnej oraz wegańskiej. Na facebookowym profilu lokalu zaprezentowano menu degustacyjne w obu wariantach. Jak widzimy, obie oferty składają się z samych wykwintnych dań.
Czytaj także: Gwiazdy zarobią krocie w sylwestra. Polsat nie oszczędza
W sylwestrowy wieczór miłośnicy mięsa zjedzą u najpopularniejszej polskiej restauratorki m.in. foie gras, carpaccio z jelenia czy grasicę cielęcą. Weganie z kolei będą mogli skosztować carpaccio z buraka, bakłażana z truflami czy ratatouille.
Trzeba przyznać, że wszystkie pozycje brzmią bardzo apetycznie. Dodatkowo podczas kolacji będzie można skorzystać z usług specjalistów od wine pairingu. To, co może odebrać apetyt, to cena.
Czytaj także: Profil Mel C przeżywa oblężenie. Polacy piszą o TVP
Za kolację degustacyjną u Magdy Gessler mięsożercy zapłacą 475 zł za jedną osobę, czyli prawie 1/4 minimalnej krajowej netto. Jeśli zaś planują zabrać ze sobą drugą połówkę, muszą liczyć się z kosztem rzędu blisko 1 tys. zł. Warto zauważyć, że cena nie obejmuje napojów ani alkoholu. Weganie zostawią "U Fukiera" nieco mniej, bo 325 zł.
Sami zobaczcie, czy warto wydać tyle pieniędzy na jeden wieczór. Z całym menu można zapoznać się w nowym poście na facebookowym restauracji:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.