Po co stworzono szufladę pod piekarnikiem? Polacy są w wielkim błędzie. Absolutnie nie chodzi o to, by chować tam garnki, patelnie czy inne akcesoria kuchenne.
Schowek ma zastosowanie związane z przygotowaniem potraw. O tym, jak należy go używać, pisze serwis gadzetomania.pl.
Do szuflady powinno trafić przygotowane w piekarniku jedzenie, które zostało wyjęte świeżo po upieczeniu. W ten sposób sprawia się, że danie zachowa swoją soczystość, a także temperaturę - wyjaśniono.
Czytaj także: Nowy wirus Nipah. Jest 75 razy groźniejszy niż COVID-19
Polacy tkwią w błędzie. Do czego wykorzystać to miejsce?
Bez wątpienia pomysł polegający na schowaniu jedzenia w szufladzie jest całkiem interesujący. Czy jednak w pełni funkcjonalny? Tutaj można mieć wątpliwości. Wydaje się bowiem, że bardziej potrzeba miejsca na akcesoria kuchenne niż na sporadyczne przechowywanie świeżych potraw.