Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...

Kupiłeś twarde awokado? Tak dojrzeje w 24 godziny

21

Instagramowa influencerka postanowiła podzielić się niezawodnym sposobem na to, aby zakupione niedojrzałe awokado nadawało się do zjedzenia już kolejnego dnia. O tym powinien wiedzieć każdy wielbiciel tego owocu.

Kupiłeś twarde awokado? Tak dojrzeje w 24 godziny
Ten trik sprawi, że awokado dojrzeje w 24 godziny (Instagram, Caroline Groth)

Bardzo często kupienie awokado o idealnej miękkości nie jest prostym zadaniem. Istnieje jednak wiele sposobów na to, aby przyspieszyć proces jego dojrzewania. Jakie konkretnie rzeczywiście się sprawdzą i sprawią, że nasze awokado nie stanie się przejrzałe? Popularna influencerka pokazała, co zrobić, aby zbyt twarde awokado następnego dnia było idealne do zjedzenia. Ta metoda jest sprawdzona i naprawdę działa.

"Life hack" na niedojrzałe awokado

Caroline Groth prowadzi prężnie rozwijające się konto na Instagramie. Na jej profilu znajdziemy mnóstwo apetycznych przepisów i wskazówek dotyczących zdrowego odżywiania. W jednym ze wpisów Caroline postanowiła się podzielić swoją niezawodną metodą na twarde awokado.

Okazuje się, że aby nasz zbyt twardy owoc następnego dnia był miękki, wystarczy, że umieścimy go w papierowej torbie razem z... kiwi.

"Papierowa torba zatrzymuje gaz, dzięki czemu proces przebiega szybciej, co oznacza, że ​​w ciągu 24 godzin będziesz mieć dojrzałe awokado" – napisała influencerka z Sydney.

Post wywołał poruszenie w sieci, a wierni fani Caroline postanowili wypróbować polecany przez nią sposób. Wynik eksperymentu przerósł oczekiwania internautów.

Trwa ładowanie wpisu:instagram
"To naprawdę działa!";
"To sposób zmieniający życie" - przeczytamy pod wpisem.

Internauci zaczęli się wymieniać innymi sprawdzonymi metodami. Według jednej z komentatorek podobny efekt otrzymamy, jeśli zamkniemy w papierowej torbie awokado i banana.

Jeden owoc, wiele trików

W komentarzach pod postem instagramerki rozwinęła się prawdziwa dyskusja na temat awokado. Internauci zauważyli, że bardzo często znalezienie odpowiedniego owocu w sklepie graniczy z cudem. Dodali jednak, że już wówczas można sprawdzić, czy wypatrzona sztuka szybko będzie nadawać się do zjedzenia.

"Jeśli łodyga łatwo odpada i widać zieleń, awokado jest idealne do spożycia" - zauważyła obserwatorka Caroline.

Kobieta dodała, że jeżeli z kolei łodygi nie da się usunąć, bo mocno przywiera do owocu, awokado jest niedojrzałe. Jeśli z kolei po usunięciu łodygi miąższ jest brązowy - pozostawmy produkt, ponieważ jest on już przejrzały.

Zobacz także: Jak rośnie drzewko awokado w 60 dni? Niezwykłe nagranie ukazujące piękno natury

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło: o2pl

Autor: ZS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Brytyjscy eksperci ostrzegają. Ostrzegają przed 24 infekcjami
Nie chciał dać pieniędzy. Wstrząsające sceny w Nowym Targu
Wizyta króla Karola i królowej Kamili w Watykanie odwołana. Jest komunikat
Zdecydowali się na zablokowanie Facebooka. Podali powody
Pilny apel policji. Szukają zaginionej Anity Hurbańczuk
Sprzedali zatrutą galaretę. Oto co grozi małżonkom
Rosyjskie drony zaatakowały. Mikołajów i Krzywy Róg pod ostrzałem
Kiedy siać koper? Nie zrób tego za wcześnie
Przygotowania do pochówku papieża? "Watykan ma swoje procedury"
Kontrole abonamentu RTV. Wiadomo w jakich godzinach pukają do drzwi
Zaginięcie Beaty Klimek. Policja przed domem Jana Klimka
Pożary w Japonii. Ponad 600 hektarów w ogniu
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić