CZN Burak jest jednym z najpopularniejszych tiktokerów na świecie. Popularność zdobył dzięki filmikom, na których z rozmachem przyrządza ogromne porcje popularnych, wschodnich dań. Obecnie naTikToku obserwuje go 58 mln osób, a jego nagrania obejrzano ponad bilion razy.
Ceny z restauracji w Dubaju
Burak Özdemir- bo tak nazywa się kucharz, urodził się w 1996 roku. Gotowaniem interesował się od najmłodszych lat. I jeszcze przed założeniem TikToka stał się popularny, ponieważ zrobił kebaba o długości 101 centymetrów. Dziś posiada kilka własnych restauracji m.in. w Turcji i Dubaju.
Do knajpy w Dubaju wybrała się polska tiktokerka prowadząca profil Wyższy Instytut Smaku. Już na początku nagrania pokazała elegancki wystrój lokalu i logo Buraka, które pojawiło się wszędzie - nawet na butelkach z winem.
Czytaj także: Majówka grozy. Tyle dali za rybkę i frytki nad Bałtykiem
Aga Testuje zamówiła dania dla dwóch osób. Były to dwie sałatki, mix grillowanego mięsa, hummus oraz trzy porcje coca-coli zero. Wedle jej relacji, wszystko było wyjątkowo smaczne, a tiktokerka powiedziała, że na długo zapamięta te potrawy. Ze względu na jakość dań, nie narzekała na wysoki rachunek.
Za całość zapłaciła 416 dirhamów, czyli około 500 złotych. Najwięcej kosztował mix grillowanych mięs, a najmniej napoje. Tiktokerka powiedziała jednak, że było warto, ponieważ inne restauracje nie były tak dobrej jakości, a ceny miały jeszcze wyższe.